top of page

9. TÜRKİYE YAYINCILIK KURULTAYI
25-26 HAZİRAN’DA
 ONLINE GERÇEKLEŞECEK!

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin iki yılda bir düzenlediği Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın dokuzuncusu, 25-26 Haziran 2020 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek! Türkiye’den farklı alanlarda uzman yayıncıları, yazarları ve yayıncılık paydaşlarını, uluslararası meslektaşlarıyla bir araya getirecek olan 9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı Online’da sektörün öncelikli sorunları ayrıntılarıyla tartışılacak.

yayıncılık kurultayı.jpg
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Facebook - Black Circle


25-26 Haziran 2020 tarihlerinde gerçekleşecek 9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı Online, Türkiye Yayıncılar Birliği’ne uzun yıllar hizmet vermiş eski başkanlardan Çetin Tüzüner’in anısına adanıyor. COVID-19 pandemisinin yarattığı sıra dışı bir dönemde düzenlenen online kurultay, yayıncılık dünyasına ve kitaplara ilgi duyan herkesin katılımına açık.

9. Türkiye Yayıncılık Kurultayı Online, Türkiye’den ve dünyadan uzman yayıncıları ve yayıncılık paydaşlarını internet üzerinden bir araya getirerek yayıncılık sektörünün geleceğine ışık tutmayı hedefliyor. Toplantı, sektörün temelinde yer alan konuları, sorunları, ihtiyaçları ve eğilimleri üretken bir diyalog zemininde gündeme taşımayı amaçlıyor.

İlk kez online gerçekleşecek kurultayda ilk gün; yayın dünyasında yeni dönemde yayıncıları ve okuyucuları nelerin beklediği; yayıncılıktaki dijital seçenekler, bu seçeneklerin okura sundukları, ülkemizde dijital yayıncılığa talebin gelişimi ve içinde bulunduğumuz dönem nedeniyle telif haklarında yaşanacak olası gelişmeler mercek altına alınacak. 

Kurultayın ikinci gününde ise; üretilen kitabın okura ulaşmasını sağlayan tedarik zincirini yeni dönemde nelerin beklediği, nelerin değişebileceği; yayıncılık sektörünün ayakta kalması ve gelişimini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyulan “yazılı kültürü koruma yasası”nın paydaşlar tarafından analiz edilerek sektör için yeni bir yol haritasının nasıl çizilebileceği ve okuma kültürümüzün geleceği konuları tartışılacak. 

  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
bottom of page